Maler som yrke

smart å tenke på når du maler

Å være maler er ikke bare å føre en rull eller pensel opp og ned. Det finnes mange ulike malere, de som lever av det til daglig (både malere av yrke og de som driver med kunstmaling), og de som driver med det som hobby. For de som ikke ikke driver med maling i det hele tatt må av og til også ta opp rullen eller penselen en gang i blant. For eksempel når det er oppussing, eller når huset trenger et nytt strøk.

Å være maler kan bety lange dager, uansett om man er maler av yrke eller på hobbybasis. Gjennom dagen håndtere malere ulike typer malinger, noen mer giftig enn andre, og må bruke både maske og utstyr for å beskytte seg. Alle som noensinne har malt et rom vet hvordan det kan lukte. Det er ikke en behagelig lukt, hvertfall ikke i lengden. Blir man utsatt for dette, kan det føre til at man føler seg uvel. Hodepine, trøtthet og svimmelhet er noen av bivirkningen man kan oppleve ved å bli utsatt for lukt av maling over tid. Dette gjelder spesielt for de som driver med industrimaling, og maling i rom der det er dårlig ventilasjon.

Viktig ting å huske når man maler

Hvis vi skal ta for oss maling av et soverom, så er det visse ting man bør tenke på. Før man begynner å male, få råd om hvilke type maling som er best å benytte seg av. Gratis råd og veiledning kan man få på alle butikker som selger maling.
Dekk til områder og plasser som kan bli utsatt for søl mens man maler, slik som gulv, møbler osv. Dette kan gjøres med plastikk og maskeringstape.

Sørg for å ha riktig utstyr, som både rull og pensler i forskjellig størrelse (kommer an på hva man maler). Ha gjerne en maske med filter som kan byttes ut slik at man kan redusere å inhalere lukten fra malingen.

Ved endt jobb er det viktig å lufte skikkelig. Åpne gjerne alle vinduer man har tilgjengelig på det rommet og lukk igjen døren. Å lufte er viktig, selv om man skal male mer enn ett strøk på veggene.

Man blir “skitten”

Alle som maler har nok erfart at det blir litt sprut fra rullen eller penselen når man maler. Så det anbefales å ikke bruke de fineste klærne man har når man maler. Har man en lue/caps tilgjengelig, bruk det også. Man vil garantert få maling både på ansikt og hår.

Å få vasket av seg malingsrester fra hender, kropp og hår kan ta litt tid i dusjen.

Grei video som viser hvordan vaske vekk maling fra klær.

Spar tid

Som nevnt er det mange ulike malere. Alle kan oppleve tidlig morgen til sene kvelder, og da er godt å kunne slippe å bruke så mye tid og krefter i hjemmet ved endt arbeidsdag. Uansett type maler man er så trenger alle å lade energi, og hva er det som gir kroppen energi? Helt riktig, mat! Mat er noe ALLE må ha, maler eller ei.

Når man kommer hjem i skitne arbeidsklær etter 10-12 timer på jobb, har man kanskje ikke ikke allverdens lyst til å bruke en 1 time på kjøkkenet for å ordne seg middag. Mange med lange arbeidsdager benytter seg gjerne av Take away og fast food. Gjør man dette hver dag kan det bli litt dyrt i lengden, og kanskje ikke helt sunt for kroppen.

Gode tips til hvordan få mer energi etter jobb.

Alle liker pommes frites og kylling, hvis vi ser bort fra vegetarianere. Men selv de kan spise pommes frites. Dette høres kanskje som fast food som man får kjøpt på gatekjøkkenet på hjørnet, men hva om man kan lage dette selv også hjemme, men i en sunnere versjon?

Å lage kylling og pommes frites hjemme er ikke så krevende og tar ikke så lang tid. Invester noen få hundrelapper på en airfryer, og 80 prosent av jobben er gjort. Denne fantastiske maskinen lager like godt pommes frites som gatekjøkkenet på hjørnet, men mye sunnere. Det lages uten olje eller fett!

På vei hjem fra jobb, stopp innom nærmeste butikk og kjøp ferdigstekt kylling, eller saftige kyllinglår, en pose med pommes frites og en ferdig salat (butikkene har mange å velge mellom).
Har man ferdigstekt kylling, hiv det over i et ildfast form og sett det inn i ovnen. Gå i dusjen og vask av dagens skitt og svette. I løpet av tiden man har vært i dusjen har kylling rukket å bli varm. Neste steg er å sette på airfryer og ha oppi pommes frites. Gå å ta på seg joggebuksa og t-skjorte. Finn frem en tallerken, hiv på ferdig salaten og kanskje en dæsj Thousand Island dressing, ta ut kyllingen fra ovnen og vent et par minutter på pommes frites. I løpet av neste 10 minutter vil man ha en ferdig måltid uten å kaste bort tid og energi. Maten lager seg selv mens man er på badet og vasker seg.

Uansett yrke, så er det mange som har lange arbeidsdager, og til forskjellige tider. Er det mulighet for å spare tid og krefter på enkelte ting, gjør det! Matlaging var kun et eksempel på en av tingene man gjør i hverdagen som kan spare yrkesaktive tid. Ved å gjøre hverdagslige oppgaver på en tidsbesparende måte, betyr det at man vil ha mer tid til seg selv og det man virkelig ønsker å gjøre. Se på en film på Netflix, spill et par runder FIFA på Playstation, sitte i sofakroken sammen med samboer/kone/kjæreste, ta en velfortjent øl eller drink.

Så for alle travle malere, tenk over hvilke andre hverdagslige oppgaver og gjøremål som man kan utføre på en smart måte for å spare tid. Tid spart = mer tid til å gjøre akkurat det man ønsker!