Litt farger i livet

farger i livet høst

Nå som det er høst er det ofte grå og regntunge dager. Sommeren med god temperatur, sola som lyser opp naturen og havet, folk som går på gatene, båtene som cruiser i skjærgården, alt dette er bare minner nå. Man kan nesten føle at det er en liten depresjon på vei.

Nå er det kanskje på tide å gjøre noe som vil fylle disse gråe regnfylte høstdagene med litt farger. Finn noe nytt og spennende å fokusere på, slik at man slipper å bruke tiden på å klage over regnet som pøser ned utenfor. Finn en ny hobby eller interesse, gjør noe man aldri har gjort før som man kan fokusere energien sin på.

Som regel når man er opptatt av noe så legger man ikke så mye merke til  av det som skjer rundt seg eller det som skjer utenfor veggene man sitter inni. Hva man kan finne på for å lyse opp hverdagen litt kommer an på hvor lysten og motivert man er selv for det. Det beste utgangspunktet er når man stiller seg åpen for å prøve noe nytt.

Aktiviteter for høsten

For å komme seg gjennom en lang og mørk høst og vinter bør man ha noe annet å fokusere på.  Har man for eksempel alltid hatt lyst til å komme seg i gang med å bli mer aktiv, kvitte seg med et par overflødige kilo og samtidig få litt bedre kondisjon, så kan man sette seg som mål at man skal ta seg en halvtimes joggetur hver eneste dag, uansett vær og vind.

Med mål man ønsker å oppnå, så vil man fokusere på målet og ikke ense en tanke på hvordan været er, på trødemøllen, eller når man skal ut å jogge.

Ønsker man å utfolde sitt kreative sider og bokstavelig talt få litt farger i hverdagen, da kan man eventuelt begynne å male eller tegne. har man ikke kunnskap om dette så er det både fysiske og online kurs for dette. Man lærer seg å tegne fra scratch og bruke farger på en riktig måte.

En annen måte å få farger i hverdagen er kanskje å male om inne i huset til mer lyse og lystige farger. Man kan legge mer sjel i det ved å designe egne “veggmalerier”.

Er du av den aktive typen?

Er man mer av den aktive typen som liker sport og idrett, så hvorfor ikke prøve ut ny type idrett som man kan utøve inne i varmen. Kampsport, innebandy, håndball, svømming ja til og med snooker og dart er ting man kan teste ut. Ingen av disse idrettene krever at man må være utendørs, og det stilles heller ikke krav til tidligere erfaring.

For å utfordre seg selv både mentalt og fysisk så anbefales kampsport på det sterkeste, enten det er karate, boksing, MMA, Thaiboksing, jiu-jitsu eller judo.

Alle disse kampsportene krever at man er fokusert og kan tåle litt fysisk påkjenning. Likt alt annet som er nevnt så kreves det heller ikke at man har tidligere erfaring med slik type idrett. Mange av slike idretter start som regel en ny “sesong” samtidig som høsten slår inn over landet.

Er man mer av datainteresserte typen så er det en mengde dataspill man kan utforske. Eller man kan kanskje kaste seg på den populære bølgen der man investerer i kryptovaluta og trader på nett. Dette er et emne som vil garantert kreve mye fokus, og som kanskje kan gi deg pene summer på konto med litt tid til hjelp. det er mye å lære når man skal begynne med trading og kryptovaluta.

Kom deg ut

Høsten er som regel grått og trist, det kan man være enig i. Men det finnes dager der høsten er på sitt beste og sola greier å trenge seg gjennom det tykke skydekket. På disse dagene bør man komme seg ut i frisk luft og natur. Det er i naturen man virkelig kan få oppleve de ekte fargene høsten har å by på og ikke bare fargen grå.

Ta barn, kona, kjæreste eller samboer og hunden og ta turen ut i skog og mark eller på fjellet og nyt den kalde men friske høstluften, ta til deg alle de fine fargene som lyser opp denne dagen.  Med noen få slike dager vil man lett greie seg gjennom den lange høsten, og se frem til julen som kommer altfor fort på mange av oss.