Er du på utkikk etter utdannelse som industrimaler? Vi har listet opp flere veier til målet. Evt. Kan du se etter kurs i overflatebehandling, som ikke tar like lang tid og som kan gi deg drømmejobben i løpet av 6 uker.
Veien til stabil inntekt er ikke nødvendigvis å jobbe hjemmefra med perifer webutvikling, spille casino på nett eller å få trygdeytelser fra NAV. Lykken er kanskje ikke å jobbe på et kontor og bli stiv og støl over hele kroppen – det er rett og slett ikke noe som passer for alle.
Hvorfor ikke ta et spennende karrierevalg hvor du kan jobbe med og mot elementene hver eneste dag? Veien til å bli industrimaler kan være lang eller kort, og noen ganger kan det være fornuftig å ta en snarvei eller simpelthen bare jobbe seg til fagbrevet. Vi har sjekket saken for deg.
Skole – yrkesfag videregående
Videregående skole er en ganske smertefri vei til å bli industrimaler. Her tar du først VG1 Bygg- og anleggsteknikk, deretter VG2 Overflateknikk og sist VG3 Industrimalerfaget, som er opplæring i bedrift.
Du kan bli industrimaler ved skoler i alle fylker i Norge. Da tar vi utgangspunkt i at VG2 Overflateteknikk tilbys i Kristiansand, Stavanger, Oslo, Trondheim, Bodø, Drammen, Sarpsborg og Dovre. Selv om du ikke har Bygg- og anleggsteknikk kan du be om en kompetansevurdering, om du eksempelvis har en annen bakgrunn. Dette må du evt. gjøre ved inntakskontoret eller fagopplæringskontoret i fylket du tilhører.
Jobb – tilegn deg erfaring
Det går også an å bli industrimaler ved rett og slett å jobbe. Det kan være mange grunner til at du fikk en jobb som industrimaler i første omgang, eller hvis du har en annen stilling, og jobben din har en industrimaleravdeling, er dette definitivt en vei å gå.
Her vil det foreligge en generell kompetansevurdering, som er direkte relatert til hvor lenge du har jobbet som industrimaler. Her bør du få en kompetansevurdering, om du allerede har jobbet over et stykke tid, eller du kan tilknytte deg opplæringskontoret så du har et forløp du skal følge. I alle tilfeller må du kontakte fagopplæringskontoret hvis du vil ha et fysisk kompetansebevis eller fagbrev.
Kurs i overflatebehandling – klar på 6 uker
Jepp, dette er en mange ikke er klar over, men det er fullt mulig å bli overflatebehandler på 6 uker. Når det er stort behov (i hvert fall offshore) for å ansette overflatebehandlere/industrimalere, er dette en snarvei til å få deg jobben. Mange arbeidsgivere krever en såkalt site-test (NORSOK M-501), som ofte er et minimum for å jobbe på norsk sokkel i hvert fall, og kan også brukes til jobber på land uansett. Dett er et kurs du i alle tilfeller kan ta i Danmark på et av AMU sentrene du finner der, og alle moduler (ca 1 hver uke) vil ta 6 uker totalt såfremt du består alle hver uke.