Skap spennende effekter med kontrastfarger og sprekt interiør

Hvert år bruker nordmenn store summer og mye tid på maling og overflatebehandling av vegger, gulv og tak i boligen. Noen enkle malingsstrøk kan gi rommet et helt nytt utrykk, men da er det også viktig å huske på at møbler og andre interiørelementer står i stil. Prioriter innkjøp av tidløse kvalitetsmøbler, så sikrer du at du får god valuta for pengene.

Tør å bruke farger – ta noen sjanser

Å velge slitesterke og behagelige møbler trenger ikke å være ensbetydende med trauste og trygge fargevalg. For eksempel har Pandora Living et bredt utvalg stilrene møbler som kan tilpasses med de mest spennende fargene du kan tenke deg. Kombinasjonen av rene linjer og tydelige kontrastfarger gjør seg svært godt mot en nymalt vegg.

Noen vil åpenbart være skeptiske når det gjelder å velge litt mer utradisjonelle farger, det er lett å tenke på 70-tallets oransje og brune toner som etter hvert fremsto som relativt utdaterte. Selvfølgelig er det litt mer «risiko» forbundet med å velge noe annet enn de klassiske dempede fargene, men det er lurt å prøve ut slike grep på møbler og annet flyttbart interiør.

Tenk utenfor boksen når du lager soner i hjemmet

Det er fort gjort å la seg begrense av hvordan et spesifikt rom «skal» eller «burde» være innredet, det gjelder både generelle oppholdsrom og rom med en mer tydelig hovedfunksjon. Samtidig er det viktig å huske på at mange av de tradisjonelle grensene mellom aktiviteter, for eksempel mellom arbeid og fritid eller læring og underholdning, viskes ut i alt større grad.

Et morsomt eksempel er bruk av foldemadrasser eller sittesekker til å lage fleksible og koselige oppholdssoner i boligen. Det er kanskje ikke slik at alle samles foran gullrekka på NRK1 lenger, men det betyr ikke at stua trenger å være en forlatt ørken. Lag fleksible soner med sprekt interiør, og opplev hvordan familien kommer sammen igjen.