Ikke glem de små detaljene når du fornyer overflatene i et rom

Nordmenn har etter hvert blitt relativt drevne når det gjelder både maling, gulvlegging og annen overflatebehandling. Noen har til og med fått god kontroll over sparkel og mer avanserte teknikker, slik at det kan være vanskelig å se forskjellen mellom jobb utført av proffe og amatører. Da er det viktig ikke å glemme de små detaljene, som for eksempel dørhåndtak, diverse deksler og selvfølgelig de klassiske listene.

Begynn med en god plan – da blir alt enklere

Arbeidet med detaljene begynner allerede når du kjører i gang med den første planleggingen. Det er åpenbart de store strøkene som er enklest å legge merke til, men ha med ting som dørhåndtak og deksler til stikkontakter allerede i denne fasen. Da kan du også kjøpe inn nødvendige deler allerede i planleggingsfasen, slik at du kan gjøre ferdig hele rommet i en og samme prosess.

Det vil selvfølgelig ofte være behov for endringer underveis, også når det gjelder hvordan du får på plass prikken over i-en med lister og andre detaljer. For eksempel kan det jo være at du oppdager noen helt nye effekter når malingen er på veggen, som igjen påvirker de små detaljene.

Ikke utsett jobben – uansett hvor liten

De klassiske listene som mangler er noe enhver boligeier har et forhold til. Det finnes alt for mange historier om lister som ikke kom på plass før boligen skulle selges, etter å ha manglet i mange år. Det er altfor lett å utsette slike småjobber i en hektisk hverdag, og det er helt naturlig at lister og annet «småplukk» blir nedprioritert.

Det finnes egentlig bare en løsning på denne utfordringen: gjør hele jobben klar når du allerede er i gang. Få på plass de siste listene, dekslene og detaljene rett etter at malingen har tørket. Da sørger du for at resultatet er noe du kan være stolt over i mange år.