Maling er en av mange gode investeringer du kan gjøre i din bolig

Det er mange gode investeringer du kan gjøre i din egen bolig, også mens du bor der selv. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan gjøre boligen mer verdt med noen få strøk maling og hvordan du kan investere i boligen din.

Hvorfor er maling en god investering?

Når du maler oppgraderer du boligen din, og det vil gå lenger tid til neste gang man skal male. Derfor er det en måte å oppdatere en sliten bolig på, uten å skulle bruke altfor mye penger. Det er noen ganger ikke mer enn et par strøk maling som skal til, og derfor er dette noe av det første du skal gjøre, hvis du føler at boligen din trenger en liten oppgradering. Det er dog andre løsninger som du også kan se på, hvis du føler at du vil få litt mer ut av boligen din, når det kommer til verdi.

Mal boligen så den selger!

Verdi handler også om trivsel, og ikke utelukkende om salg. Derfor er et strøk maling eller to også en god investering i din trivsel, og for at du skal trives med å bo i hjemmet ditt. Det er ingenting som frisker opp som et strøk maling, og derfor er det noe som er veldig godt å få gjort med jevne mellomrom. De fleste venter nemlig altfor lenge før de tar seg sammen til å få malt på nytt. Kanskje er det på tide med nye farger?

Det er jo en voldsom fargetrend akkurat nå, som gjør det litt morsommere å leke seg med mange forskjellige farger. Det er flere muligheter enn hvitt, og derfor kan du som er nysgjerrig leke deg med forskjellige farger i hvert rom, og ja, kanskje til og med på hver vegg. Det kan du finne masse inspirasjon til på sosiale medier, hvor farger er det helt store når det kommer til innredning akkurat nå.

Invester i miljøvennlige løsninger

Det er også mulig å investere i boligen din på andre måter, som også øker både trivsel og verdi. Det kan man gjøre ved å installere miljøvennlige løsninger i boligen som sparer deg for masse penger på energiregningen hver måned. Har du for eksempel tenkt på å bytte ut den nåværende varmeløsningen med en varmepumpe? Det er en investering sånn helt umiddelbart, men på sikt så tjener den seg inn og gir god avkastning i form av sparte penger.

Det finnes altså mange måter å investere i boligen sin på. Det er lett å male, og det skaper umiddelbar verdi og trivsel, men man kan også investere i aksjer som gir utbytte som man kan bruke til oppgradere boligen, eller miljøvennlige løsninger som betaler seg på sikt. Det er smart.