Ikke bruk unødvendig mye penger på treningsutstyr

Nordmenn er glade i både å trene og å gå på tur, det betyr også at gjennomsnittsnordmannen bruker store summer på treningsutstyr hvert år. Det er definitivt ikke det verste du kan bruke penger på, men samtidig kan det være greit å spare litt penger der det er mulig.

Velg en rimelig leverandør – det er ofte gunstigere enn tilbud

Det er selvfølgelig smart å følge med på tilbud fra de store gigantene innenfor sportsutstyr, men det er dessuten lurt å også vurdere litt mindre leverandører. Disse har ofte spesialisert seg på pris eller en spesiell nisje, og leverandører som Billig Fitness tilbyr et godt utvalg treningsutstyr til gode priser.

Husk på at standardvarer ofte produseres i de samme fabrikkene for alle merker, og det er grenser for hvor ulike to forskjellige manualer kan være. Velg derfor det alternativet som faktisk gir deg mest for pengene.

Bomkjøp – den uten tvil dyreste feilen

Det er ganske kjedelig å oppdage at prisen du betalte var dobbelt så høy som den måtte være, men det er enda kjedeligere å oppdage at du har betalt full pris for noe som du ikke bruker. Det er selvfølgelig vanskelig å unngå bomkjøp helt, og sportsutstyr er igjen kanskje ikke det verste du kan bruke litt for mye penger på. Likevel er det greit med en sjekkliste før du trykker på kjøp-knappen:

  • Har jeg prøvd denne idretten, er det noe jeg sannsynligvis kommer å drive med?
  • Er egenskapene, og da også prisen, tilpasset mitt eget nivå? For en nybegynner er det helt greit med en sykkel for et par tusenlapper – oppgraderinger kan komme senere.
  • Har jeg tatt meg tid til å vurdere de forskjellige alternativene på markedet, uten å la meg påvirke av mer eller mindre reelle lokketilbud?

Med litt is i magen, og godt forarbeid, er det mulig å få tak i mye godt treningsutstyr til en billig penge.