Forskjellige typer maling til kjøkkenet

Male kjøkkenet

Kjøkkenet er et av de viktigste rommene i boligen, men samtidig kan det være et rom som er litt utfordrende å male. I oppholdsrom trenger du vanligvis bare å forholde deg til store flater, men på kjøkkenet er det mange kriker og kroker – dessuten må du vurdere hva du skal gjøre med selve kjøkkeninnredningen. Det kan være smart å hente inspirasjon fra nettsidene til de store kjøkkenleverandørene, for eksempel AUBO Kjøkken, Bad, Vaskerom og Garderobe på aubo.no, før du begynner. Noen ganger kan det være like greit å skifte ut kjøkkeninnredning samtidig som du maler, men i noen tilfeller kan du også male frontene.

Velg en vaskbar maling der over kjøkkenbenken

Helmatt maling er svært populær i norske boliger. De fremstilles ofte som den mest eksklusive malingstypen, men passer kanskje ikke alltid så godt på kjøkkenet. Velg en type maling som kan vaskes, eller bruk eventuelt en forsegling over den helmatte malingen.

Andre vegger på kjøkkenet kan males med mindre hardføre typer maling, men husk på at kjøkkenet i stort er et rom som er utsatt for mye slitasje – så det lønner seg kanskje å bruke en maling som er mer robust.

Male kjøkkenfronter – forarbeidet er viktig

Forarbeidet er det viktigste uansett hvor du skal male eller fornye overflater, og det gjelder også maling av kjøkkenfronter. Fjern knotter og håndtak, og vurder å skifte dem ut, og vask skapene nøye. Deretter bør du bruke fint slipepair på frontene, og påføre festegrunning som gir godt feste for toppstrøkene. Til slutt påfører du selve malingen, de store leverandørene av maling har flotte instruksjoner for hvordan du får et strøkent resultat.

Et kvalitetskjøkken tåler å bli malt en gang eller to i løpet av levetiden sin, og det kan faktisk være smart å ta høyde for det allerede når du vurderer forskjellige kjøkken opp mot hverandre i forbindelse med en komplett oppussing av kjøkkenet. Lykke til!