Fargevalg og andre vurderinger når du velger vinkjøleskap

Mange nordmenn liker god vin, derfor er vinflasker, vintilbehør og vinkjøleskap også noe som kan være nødvendig å ta høyde for når det gjelder interiør, innredning og fargevalg. Noe er ofte gitt i forbindelse med for eksempel flaskedesign, men spesialforhandlere som Wine and barrels har mange ulike designalternativer. Derfor kan også nettsiden wineandbarrels.no være et godt startpunkt når det gjelder inspirasjon.

Mye glass, tre, metall og andre eksklusive materialer

Til å begynne med er det greit å bekrefte at mange vinkjøleskap og andre vinmøbler er bygget i materialer som glass, tre og metall i behandlet eller ubehandlet form. Det henger for så vidt sammen med både vintradisjonen, stiluttrykket fra de franske regionene og rent praktiske forhold. Ta en titt på wine and barrels for å se noe av det du kan velge mellom.

Heldigvis passer klart glass og sort metall til praktisk talt alle farger, selv detaljer i tre kan definitivt fungere fint som en kontrast. Det er i stort få «glorete» fargevalg og designelementer i produkter som er tiltenkt vininteresserte.

Design med en tanke bak

Det er greit å huske på at materialvalg, med tilhørende fargevalg, ikke bare er et resultat av estetiske ønsker og preferanser.

  • De aller fleste vinkjøleskap er laget slik at flaskene oppbevares liggende, noe som kan skape en flott effekt med eksponerte deler av flasken. Noen få har også sidelengs plassering, som viser etiketten til noen av flaskene. Denne oppbyggingen er ingen tilfeldighet – liggende plassering holder korken fuktig og lufttett.
  • Tonet glass og andre solide dørløsninger bidrar også til å skjerme vinene fra varme, sollys og høy temperatur. Igjen dreier det seg altså ikke bare om å skape et flott uttrykk, men også i stor grad om å legge til rette for optimale lagringsforhold.

En grunnleggende kjennskap til disse forholdene gjør det også enklere å forstå material- og fargevalg, noe som legger til rette for gode løsninger.